Eftersökt man efter New York-dåd hittad av FBI

FBI sökte under onsdagskvällen, svensk tid, efter ytterligare en man efter gårdagens attack i New York. Mannen är nu hittad. Samtidigt har den tidigare misstänkte gärningsmannen nu åtalats,

ANNONS
|

FBI efterlyste ytterligare en person efter gårdagens attack i New York.Det rör sig om en 32-årig uzbekisk man som FBI ville fråga ut,enligt nyhetsbyrån Reuters. På onsdagskvällen hittades mannen, uppger AFP.

Samtidigt kom nya uppgifter angående den tidigare misstänkte gärningsmannen. Federala åklagarmyndigheten åtalar nu honom för attacken. Enligt åklagarna har han inspirerats till dådet av terrorgruppen Islamiska staten och han valde Halloween för att han visste att fler personer skulle befinna sig på gatan under högtiden.Detta uppger AP.CNN rapporterar att mannen ska ha tittat på terrorvideos på internet. På en presskonferens på onsdagskvällen, svensk tid, uppgavs att mannen hade börjat planera attacken för ett år sedan.

ANNONS

Den misstänkta gärningsmannen är en 29-årig man som kommer från Uzbekistan, uppger polisen enligt nyhetsbyrån.

Minst åtta personer dog

Det var på tisdagen som en bilförare körde in i folk på en cykelväg längs med Hudson River på Manhattan, nära minnesplatsen för World Trade Canter. Minst åtta personer dog och flera skadades. Gärningsmannen sköts i buken av polis då han klev ur fordonet med två falska vapen i händerna, enligt Reuters.

Läs mer:Minst åtta döda efter attack i New York

New Yorks borgmästareBill de Blasio uppgav på en presskonferens under gårdagen att händelsen utreds som terrordåd.

– Detta var en terrorhandling, en feg terrorhandling, riktad mot oskyldiga civila människor, sade Bill de Blasio under presskonferensen.

ANNONS