Brevbäraren Martin ger hunden låtsasbrev

I Australien får brevbäraren Martin Studer hjälp av en hund på sin dagliga runda. Nu sprids den gulliga historien på nätet och hela internet har rörts av kärleken mellan hund och brevbärare. - Vi har blivit vänner under åren och hon är en helt fantastisk hund, säger Martin Studer till GP.

ANNONS
|

Varje morgon när brevbäraren Martin Studer levererar post i Brisbane, Australien sitter golden retrievern Pippaoch väntar på honom vid ett av husen. I tre år har han haft samma runda och lika länge har han lärt känna familjens hund, som glatt hjälper honom att dela ut posten.

– Många tror att brevbärare och hundar är fiender. Men vi träffar hundarna ofta och man lär sig mycket om en person på hur deras hundar uppför sig, säger Martin Studer.

De dagar familjen inte har någon post står hunden lika glatt förväntansfullt och väntar på honom. Då har Martin Studer en smart lösning för att inte göra sin hundkompis besviken.

ANNONS

- Om de inte har gått någon post så brukar jag skriva "till Pippa" på ett kuvert och ge till hunden, som blir lika glad som vanligt.

När Göteborgs-Posten får tag på honom är Martin Studer på campingsemester, men berättar att han ändå håller kontakten med hunden.

– Pippa är fantastisk. Jag ringde hennes ägare idag och hon sa att Pippa saknade mig.

Du skickar inga vykort till henne från semestern?

– Haha, jag är inte säker på att hon skulle kunna läsa dem. Martin Studer berättar att han postar bilder på många av hundarna han stöter på under sin runda, men ingen har blivit lika populär som Pippa.Efter ett inlägg på Facebook harhanshistoria blivit viral och har bevakats avsåvältidningar somamerikansktv.

– Jag är förvånad och räknade inte med att det skulle bli så här stort. Jag tycker bara om att göra människor glada. Och de flesta hundar är helt fantastiska, säger han.

I takt med att nyheten sprids över internet plockar fler och fler tidningar upp Martin Studers historia.

ANNONS