Bild: TT
Bild: TT

Telia-chefer får sparken efter sexskandal

Två chefer får sparken från Telia efter rapporter om att de ska ha krävt sex från sina anställda. Telia bekräftar för Aftonbladet att det finns ett uppförandeproblem inom företaget. ”Vi har gjort en grundlig internutredning”, skriver Telias presschef Irene Krohn i ett mejl till tidningen.

ANNONS
|

Uppgifterna om att tre chefer anställda inom telekomjätten Telias organisation harutnyttjat sina positioner för att kräva sex av anställda avslöjades redan tidigare i december av Aftonbladet.

Enligt uppgiftslämnare till tidningen har det funnits en kultur där medarbetare har känt att den enda vägen att avancera inom företaget har varit att ligga med sina chefer.

– Chefer har haft sex med flera tjejer som jobbar i regionen. De har lovat dem att de ska kunna göra karriär genom att ta sängvägen, har en källa till Aftonbladet tidigare berättat.

Två får sparken

Efter rapporteringen inledde Telia en internutredning gällande misstankarna. En utredning som har har lett till att två av de tre utpekade cheferna som tidigare tagits ur tjänst nu får sparken.

ANNONS

”Sen utredningen påbörjades har även vi fått kännedom om ett fåtal, enstaka händelser som grovt strider mot våra etiska koder,” skriverIrene Krohn på Telia i ett mejl till Aftonbladet.

Hon konstaterar också att företaget har ett uppförande problem vilket nu får konsekvenser för två av företagets chefer.

”Vi har gjort en grundlig internutredning som lett till att en person återgår i tjänst och att två personer inte längre arbetar på Telia sen tidigare i veckan”, skriver Irene Krohn fortsatt till Aftonbladet.

ANNONS