Wallström och Bodström tänker inte kandidera

ANNONS
|

Margot Wallström slår i ett uttalande natten till måndagen fast att hon inte kandiderar till att leda Socialdemokraterna efter Mona Sahlins avgång.

"Jag har för avsikt att fullfölja mitt nuvarande FN-uppdrag som ska utvärderas i mars 2012", förklarar Wallström, utpekad som en av de möjliga socialdemokratisk partiledarkandidaterna.

Wallström är FN:s generalsekreterares särskilda i sändebud i frågor som rör sexuellt våld i konflikter.

Thomas Bodström, som lämnade sitt riksdagsuppdrag och nu bor i USA, säger till kvällstidningarna att han inte vill bli partiordförande.

En tidigare enkät visade att 34 procent av 1000 personer som röstade i senaste valet helst ville ha Margot Wallström som ny partiordförande. På andra plats kom Thomas Bodström. Och Aftonbladet refererar till en Sifo-undersökning tidigare i veckan – där han fick störst förtroende bland ledande socialdemokrater.

ANNONS

Men själv säger Thomas Bodström sig inte vara intresserad.

–Det har aldrig varit aktuellt och kommer aldrig att vara aktuellt, säger han till Expressen.

Han säger att han överraskades av beskedet att Sahlin avgår. Han vill inte heller uttala sig om vad partiet ska fokusera på nu:

–Jag vill inte lägga mig i svensk politik. Jag har slutat och då kan man inte lägga sig i till hälften, säger han till Aftonbladet.

ANNONS