Vittne: Har brutit ihop flera gånger

Människor kring Drottninggatan fick se hemska scener mitt i Stockholm. Många vittnar om att lastbilen hade mycket hög fart när den plöjde fram och lämnade efter sig döda och skadade.

ANNONS
|

- Jag kan säga att den måste ha haft en fruktansvärt hög fart, betongsuggor flög all världens väg, säger Martin Svenningsen till Svenska Dagbladet.

- Jag såg bara en skugga av något fara förbi, sedan såg jag människor. Jag såg direkt att två var bortom all räddning.

ANNONS

På en film från en övervakningskamera som flera medier publicerat syns hur flera personer springer in i en butik. Strax efteråt dundrar något stort och svart förbi ute på gågatan. Plaggen på klädställningarna fladdrar i fartvinden.

Kunde blivit påkörd

En som precis hann undan innan lastbilen körde förbi är Siri Örnéus, 16 år. Hon befann sig med sin kusin Knut vid Åhléns.

- Det är ett muller, det smäller. Sedan säger Knut att det är ett terrorattentat, tar tag i min arm och drar in mig på Kappahl, säger Siri Örnéus till Expressen.

Marko satt på ett fik när lastbilen dundrade förbi.

- Om jag hade gått ett steg till hade jag blivit påkörd. Han körde rakt fram mot Åhléns i 100 kilometer, 80 kilometer i timmen. Han körde på varenda en som gick på Drottninggatan, säger Marko till TT, och berättar att det första offret låg framför honom på gatan.

ANNONS

Flydde i panik

Ebba Gren arbetar i en butik på Drottninggatan. Hon hann se en skymt av förare.

- Jag såg en man med något svart på huvudet, om det är en keps eller en rånarluva vet jag inte. Som verkligen styr in i människor, i väldigt hög hastighet, säger Ebba Gren till Aftonbladet.

Lisen Hönig såg hur människor flydde i panik.

- Jag har redan brutit ihop flera gånger. Jag har aldrig varit så rädd som när alla bara sprang, säger hon till TT.

Hon säger att hon redan är tveksam över att åka till platser med stora folkmassor igen.

- Nu känns det som att man bara vill sitta hemma i lägenheten.

ANNONS
TT

ANNONS