Våldtäktsvåg i Umeå

Under loppet av två veckor har två försök till våldtäkter anmälts i Umeå. Polisen har nu fått uppgifter på att våldtäktsförsöken kan kopplas samman.

ANNONS
|

I de båda fallen lyckades kvinnorna som blev överfallna avbryta försöken, det skriver polisen i Västerbotten i ett pressmeddelande.

I nuläget finns det ingen misstänkt eller gripen för våldtäktsförsöken.

– Det finns vissa uppgifter som tyder på att gärningarna kan ha ett samband, men också saker som säger att det inte behöver vara så. Det är ännu för tidigt att slå fast varken det ena eller det andra. I nuläget arbetar vi fokuserat och utifrån de uppgifter som finns i respektive ärende, säger Malin Axroth, kommunikatör

Det senaste överfallet ägde rum natten mot söndag. Polisen har genomfört en dörrknackning och teknisk undersökning. Polisen har även tagit vissa saker i beslag och skickat för teknisk analys.

ANNONS

– Vid båda tillfällena har vi gått ut med att gärningsmannen haft cykel och ska ha burit någon form av maskering över ansiktet, men vi vill inte gå ut med ytterligare uppgifter, säger Malin Axroth till Expressen.

Polisen skriver på sin hemsida att de gärna tar emot tips från allmänheten gällande överfallen.

ANNONS