Västsvenskt par mördades på paradisö

ANNONS
|

Uppgifterna från semesterparadiset Trinidad&Tobago i Karibien är fortfarande knapphändiga. Enligt lokala medier tyder allt på ett rånmord.

Medier på ön uppger att det svenska paret köpte lyxvillan i området Bon Accord relativt nyligen och att de återkommande reser mellan Sverige och villan i Karibien.

- Jag har ingen närmare information ännu. Det enda vi fått bekräftat från Tobago är identiteten på de döda. Vi har ingen personal på ön Tobago men vår honorärkonsul på grann-ön Trinidad ska komma till platsen i dag, säger André Mkandawire på UD:s presstjänst.

I öriket Trindad&Tobago är dubbelmordet en stor nyhet i dag. Tidningen Trinidad&Tobago Express på nätet rapporterar att det var en säkerhetsvakt i det exklusiva bostadsområdet som slog larm.

ANNONS

Enligt tidningen hörde vakten skrik inifrån tvåvåningshuset och såg en person springa därifrån. Polisen fann sedan kvinnan död i en säng på övervåningen och mannen mycket svårt skadad på nedervåningen. Han fördes till sjuhuset Scarborough Regional men avled där av sina skador.

Överfallet på det svenska paret ska ha varit mycket brutalt och våldsamt. En läkare säger till tidningen Trinidad&Tobago Express att skadorna var "det värsta han sett som läkare".

Tidningen skriver också att kassaskåpet i villan var uppbrutet och plundrat.

Det västsvenska paret var hemmahörande i två olika västsvenska kommuner. De anhöriga har underrättats.

Efter rån och inbrott i området förra året skärptes säkerheten med fler vakter och taggtråd på murarna runt husen.

Trinidad&Tobago är ett välkänt och exklusivt semestermål. Öarna ligger i den södra delen av Karibien, nära det sydamerikanska fastlandet. Tobago är normalt en lugn plats med bara fyra mord under 2008. Grannön Trinidad däremot har upplevt 416 mord totalt under året, rapporterar lokala medier.

- Det här är ett fruktansvärt slag mot turistnäringen på ön, säger Carol Ann Birchwood- James, ordförande i den lokala turistföreningen, till tidningen Trinidad&Tobago Express.

ANNONS