Vänsterpartiet kräver att Kakabaveh tar timeout

Vänsterpartiets Amineh Kakabaveh spred en film på sin Facebooksida från högerextrema Nordisk ungdom där somalier utmålas som våldtäktsmän och tjuvar.

ANNONS
|

Nu kräver partiet, i ett pressmeddelande, att riksdagsledamoten tar timeout från sitt politiska arbete: "Det är nödvändigt att hon slutar agera på ett sätt som skadar partiet, sig själv och alla de människor som blivit sårade av hennes agerande", skriver partisekreteraren Aron Etzler.

LÄS OCKSÅ:Vänsterpartist spred islamofobisk propaganda - hotar att bli politisk vilde

Kakabaveh har tagitavstånd från filmen i ett pressmeddelande. Filmen var försedd med en SVT-logga, vilket hon angett som förklaring till att hon tog den på allvar.

I klippet förnedrades Somalier djupt. Filmen visade en större grupp människor i Somalia som deltog i ett möte. Någon hade lagt på en svensk textning som inte hade något med det personerna på filmen sa i verkligheten att göra.

ANNONS

Bland annat sa en person, enligt textningen, att"Det finns ingen islam i Sverige alltså finns ingen lag. Det är bara att gå in i butiker och ta vad man vill ha".

Amineh Kakabaveh la ut klippet på sin Facebooksida tillsammans med en upprördkommentarer om vad som håller på att hända i Sverige.

Hon sade att filmen var försedd med en SVT-logga och att hon trodde att den kom därifrån och sade sig vara djupt ångerfull. I en intervju med Expressen i onsdags tyckte hon att partiet utsatt henne för ett drev, "de vet att jag inte lämnar min riksdagsplats", sade hon då.

ANNONS