USA varnar för resor till Sverige

Det amerikanska utrikesdepartementet gick under måndagen ut med en varning för länder där terrorgruppen Islamiska staten har förmågan att utföra attacker. Ett av de länder som nämns specifikt är Sverige. Den här artikeln har återigen fått stor spridning i sociala medier. Observera att artikeln skrevs i maj 2017. USA avråder inte längre från resor till Sverige.

ANNONS
|

USA:s utrikesdepartement har skickat ut en varning gällande resor till Europa, rapporterar Reuters.

Av varningen framgår att de amerikanska medborgare som reser till Europa bör vara medvetna om ett pågående terrorhot mot hela Europa. Frankrike, Ryssland, Sverige och Storbritannien nämns tas upp som exempel på länder som nyligen drabbats av terror.

Enligt varningen har Islamiska staten och Al Quaida "förmågan att planera och utföra terrorattacker i Europa".

Gäller in på hösten

Det amerikanska utrikesdepartementet har även tidigare varnat för resor till Europa, men den senaste varningen löpte ut i februari. Den nya varning som departementet går ut med gäller fram tills 1 september.

ANNONS

Shoppinggallerier, myndighetsbyggnader, hotell, klubbar, restauranger, platser för religionsutövning, parker och flygplatser pekas i varningen ut som möjliga val av plats för ett terrordåd. Amerikanska medborgare uppmanas att vara extra uppmärksamma när de befinner sig på den typen av platser, framför allt i sommar när stora grupper av människor samlas på en och samma plats.

Hela varningen finns att läsa här.

ANNONS