UPPGIFTER: Man skjuten i huvudet av polis

En man som öppnade eld mot polis har blivit skjuten på onsdagskvällen i södra Stockholm. Mannen fördes från platsen med ambulanshelikopter och senare under kvällen stod det klart att han mist livet. Enligt uppgift till Aftonbladet ska skottet ha träffat i huvudet.

ANNONS
|

Händelsen inträffade strax efterklockan 19 på onsdagen i Bagarmossen.

– Vi fick in ett larm om en beväpnad man i en bil, larmet kom vid 19.11, säger Anders Mattsson, som är vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

– Bilen avvek från platsen, men en polispatrull får syn på den något senare på Sockenvägen. Där kliver mannen ut ur bilen och skjuter mot polisen.

Polispatrullen besvarade elden, och mannen träffas av skott.

– Ingen polis skadades vid händelsen, som vi rubricerar som försök till mord, säger Mattsson.

Vid 20-tiden hade mannen förts till sjukhus med ambulanshelikopter, och en dryg timme senare kan polisen meddela att mannen har livshotande skador. Ytterligare något senare kunde polisen meddela att mannen dött av sina skador. Mannen ärfödd1988, enligt polisen.

ANNONS

Enligt uppgift till Aftonbladet ska mannen ha träffats av ett skott i huvudet.

– Det är inget jag kan kommentera, säger Mattson om uppgifterna till GP.

Enligt Aftonbladet är mannen som öppnade eld mot polisen och sköts ihjäl tidigare dömd för ett flertal brott. Bland annat har mannen,som är i 30-årsåldern, dömts förnarkotikabrott, olaga hot och hot mot tjänsteman.

Mikael Pettersson vid Stockholmspolisen säger till TT att han inte vettotalt hur många skott som mannen och poliserna avlossade.

-Man har hittat fyra skotthål i vindrutan på polisbilen, säger Pettersson till TT.

Polisens tekniker kommer undersöka brottsplatsen under kvällen, och vid 21-tiden pågick dörrknackning i området.

ANNONS