Udda annons gav 100 jobberbjudanden

ANNONS
|

Nils Jangen i Sundsvall, 27 år, har varit arbetslös sedan augusti och har sökt över 200 jobb.

Till slut hade han inte råd att ha kvar bilen, och satt hos svärmor i mellandagarna och snodde ihop en fyndig annons som han lade ut på Blocket, tillsammans med en jobbtrevare.

Resultatet lät inte vänta på sig. Annonsen spred sig som en prärieeld över sociala medier och över 100 erbjudande om olika jobb damp ner i hans mejlkorg.

- Det var varit en enorm respons. Jag har fått flera hundra mejl, de flesta har uttryckt sig uppskattning och önskat mig lycka till. Men långt över 100 har hört av sig och vill ha min cv och erbjudit olika former av jobb, säger Nils Jangen till gp.se

ANNONS

Bilen, en Subaru Justy av 1985 års modell, beskrivs som "handsmidd i de mörkaste av japanska industrier av självaste Fuji Heavy Industries, även kallad biltillverkarnas Saruman. Den är designad av män som enbart med svärd och linjal skapade den perfekta bilen". Dessutom tar han gärna emot jobberbjudanden, eftersom han bor i en stad där "framtidsutsikterna är i likhet med Nordkoreas".

Annonsen spred sig i sociala medier och gav inom några dagar över 100 erbjudanden inom medier, sälj och reklam. På måndag börjar han sitt nya jobb på en biltidning i Stockholm.

- Ja, jag har fått ett vikariat på Auto Motorsport i Stockholm i en månad, så något heltidsjobb är det inte fråga om. Men det är otroligt roligt allt som hänt.

Hur tänkte du när du skrev?

- Jag tänkte inte så mycket när jag skrev annonsen. Det är ungefär den sortens humor jag har, så det kom ganska naturligt. Det är inte så utstuderat som det verkar.

Hur gick det med bilförsäljningen då?

- Jo, buden strömmade in, och bilen har blivit såld.

Hur ska du då ta dig till Stockholm?

- Tågbiljett är inhandlad, så på måndag morgon ska jag vara på redaktionen tidigt. Sedan får vi se vad som händer, säger Nils Jangen.

ANNONS

ANNONS