Två misstänkta för grov våldtäkt i kafékällare

Två män har åtalats misstänkta för att ha våldtagit en kvinna i en kafélokal. Männen ska ha täckt över övervakningskamerorna innan de drog ned kvinnan i källaren.

ANNONS
|

Det var den 22 mars i år som de två männen utsatte en kvinna för det som kammaråklagare Elena Severin menar är en grov våldtäkt. Männen är i 30-årsåldern, respektive 20-årsåldern, och ska ha täckt över de övervakningskameror som fanns på kaféet i Helsingborg innan de våldtog kvinnan.

Kvinnan ska av någon anledning ha blivit instängd på kaféet nattetid. Totalt ska sju män ha befunnit sig i lokal. De flesta var okända för henne, därmed menar åklagaren att hon haft svårt att värja sig mot övergreppen. Åtalet lämnades in till Malmös tingsrätt under torsdagen.

Drog ner henne i källaren

Mannen i 30-årsåldern ska ha tagit tag i kvinnans håroch dragit ned henne i kaféets källare. Där ska han ha dragit ned henne i en soffa och hållit fast hennes armar och ben samtidigt som han drog av hennes kläder.

ANNONS

– Sedan ska han ha tvingat henne till såväl samlag som oralsex, samt fört upp sina fingrar i henne. Samtidigt hotade han henne och sa att han eller andra skulle skada henneifall hon inte samarbetade. Han ska dessutom ha haft ett vapen i närheten innan och under gärningen, enligt kammaråklagare Elena Severin.

Höll vakt åt varann

Efter det första övergreppetska även den andre mannen, som alltså är i 20-årsåldern, ha våldtagit kvinnan. Han ska ha dragit ned henne på rygg, dragit isär hennes ben och sedan genomfört övergreppet genom att hålla fast henne med sin kroppstyngd.

– Strax därefter ska 30-åringen ha gettsig på målsäganden igen. Han ska ha våldtagit henne vaginalt och oralt än en gång, men den här gången tvingade han även målsäganden att genomgåanalt samlag, menar kammaråklagaren.

Männen ska ha hållit vakt åt varann medan de genomförde våldtäkterna. Den som inte var aktiv i övergreppet för stunden ska ha stått i trappan till källaren alternativt på entréplan.

– Gärningarna är att bedöma som grova brott eftersom fler än en förgripit sig på målsäganden. Dessutom har gärningsmännen visat särskild hänsynslöshet eller råhet, avslutar kammaråklagare Severin.

ANNONS