Två hittade döda i bostad utanför Linköping - polisen utreder mord

ANNONS
|

Vid sextiden på måndagseftermiddagen larmades polisen till en gårdi Mjölby kommun. Två personer hade hittats döda av en anhörig.

Till en början var polisen förtegen om någon hade dött i vad man först kallade för ett grovt våldsbrott. Men strax efter niotiden på måndagskvällen bekräftade polisen att de hittat två döda.

– Vi kan bekräfta att det är två personer avlidna. En man och en kvinna. Det var en anhörig som hittade de här två personerna, men vi kan tyvärr inte berätta mer om deras identitet, säger Björn Öberg.

Enligt polisen är bostaden en villa eller en gård ute på landsbygden. Men det är oklart om den döda mannen och kvinnan bodde i bostaden där de hittades.

ANNONS

Misstänkt dubbelmord

Björn Öberg uppgav på måndagskvällen att polisen har belägg för att anta att de båda ska ha blivit mördade.

–Det vi har sett på platsen är att det finns tecken på att de inte har dött en naturlig död utan att de har blivit utsatta för någon form av våldsbrott, säger Björn Öberg och fortsätter:

–Nu handlar det om att avgöra hur de avlidit.

Men vad för typ av våldsbrott det handlar om vill polisen inte gå in på. Det är också för tidigt att säga om morden ska ha skett i samband med ett rånförsök, menar Björn Öberg.

Söker spår

En bil har tagits i beslag på en annan ort inte så långt ifrån platsen och polisen undersöker om den kan sättas i samband med dubbelmordsutredningen.

– Det är ett fordon som polispatruller i området blivit uppmärksammade på. När de tittade närmare fattades beslut om att den behövdes tas i beslag, säger Fredrik Kliman, presstalesperson vid polisen region Öst.

Polisen vill inte gå in på mer i detalj om varför man tror att de blivit mördade. Utredningen är fortfarande i ett tidigt skede, och polisen är försiktiga med att släppa information innan man har fått en klar bild av händelsen.

–Det handlar om fortsatt arbete och att dokumentera den här brottsplatsen. Att så småningom sammanställa informationen här. Teknisk undersökning, bland annat.

ANNONS

Enligt vittnesuppgifter till polisenska paret ha setts vid liv innan helgen.

– Vad det egentligen handlar om håller vi på att ta reda på. Om det handlar om ett rån eller någon annan typ av brott har vi inte kunnat bekräfta än, säger Fredrik Kliman.

Polisen vill ha tips, till exempel om någon har sett personer eller fordon i närheten av den aktuella fastigheten de senaste dagarna.

– Vi försöker ta reda på vilka personer som kan ha någon information.

Två personer hämtade till förhör

Under tisdagen hämtades två personer in till polisförhör, men vilken koppling de har till det misstänkta brottet vill polisen inte kommentera.

– VI kan inte säga mer än att vi har hämtat de här personerna för att förhöra dem, men de är i nuläget inte misstänkta för något brott, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen region Öst.

Under tisdagseftermiddagen förhördes personerna men släpptes sedan och är inte misstänkta för något brott.

Vittnen såg bil lämna bostaden

Polisen har beslagtag en bil under under natten till tisdagen. Enligt ett vittne ska det ha varit samma bil som setts tidigare vid bostaden, då vid 17-tiden i måndags.

– Jag har ringt polisen och berättat vad jag såg. Den här bilen kom körande i så hög hastighet att däcken tjöt och ur steg en man som hade väldigt bråttom. Han gick in i huset där de vistas och kom strax därefter tillbaka med en annan person i släptåg, säger vittnet som bor i området till Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS