Tre skadade efter skjutning i Malmö

Tre personer är skadade efter en misstänkt skottlossning i Malmö. - Vi fick flera samtal om att man hade hört flera skott, så vi åkte dit, säger Fredrik Bratt, polisens presstalesperson region syd.

ANNONS
|

Strax efter klockan 20 på söndagskvällen fick polisen i Malmö in flera larm om skottlossning.

–Vi fick flera samtal om att man hade hört flera skott, så vi åkte dit. Det handlar om ett bostadsområde med flerfamiljshus i södra delen av Malmö, sägerFredrik Bratt, polisens presstalesperson vid region syd.

Flera skadade

Flera polispatruller skickades till ett bostadsområdet där man på plats hittade flera skadade personer.

– Vi hittade tre personer som är skadade på platsen, vi säkrar då platsen och kallar på ambulans. De tre personerna förs till sjukhus, säger Fredrik Bratt.

Vilka typer av skador det rör sig om är okänt. Polisen ska även vara på plats på sjukhuset.

ANNONS

– Efter en sådan här händelse kan det vara så att hotbilden kvarstår, då skickas polis dit bland annat för sjukpersonalens säkerhet, säger Fredrik Bratt.

Platsen avspärrad

Platsen för händelsen är avspärrad och polisen arbetar med att få fram fler uppgifter kring händelsen.

– Vi har skickat tekniker och vapenhund som letar spår till platsen och har påbörjat förhörsarbetet med vittnen, vi vill få fram så många uppgifter som möjligt, säger Fredrik Bratt.

I nuläget finns det ingen gripen eller misstänkt för brottet. Brottsrubriceringen är oklar.

– Någon form om mordförsök blir det nog, säger Fredrik Bratt.

Två allvarligt skadade

Polisen uppger det är tre män mellan 20 och 30 år, som ska vara skadade. Två av männen ska vara allvarligt skadade och den tredje lindrigt skadad.

ANNONS