Tre ord svensken vill säga oftare

Fonus
|

Begravningsbyrån Fonus har undersökt hur ofta svenskarna säger "jag älskar dig" till sina nära. Sex av tio svarade att de önskar att de sade det oftare. Var fjärde är orolig för att inte hinna säga det innan det är för sent.

Fonus marknadschef Peter Göransson säger att de ofta möter människor som önskar att de hade sagt "jag älskar dig" till någon men inte hunnit. Det kan bli en extra sorg att man aldrig sagt de där tre orden.

- Men det är inte alltid vi uttrycker oss med ord. Även om man inte hann säga det betyder det inte att personen inte kände sig älskad.

De som oftast får höra att vi älskar dem är våra partners. 24 procent säger det varje dag och 37 procent tycker att de säger det tillräckligt ofta.

Föräldrar och syskon får ganska sällan höra att vi älskar dem. 63 procent av de tillfrågade skulle vilja säga det lite oftare eller tycker att de säger det för sällan.

Peter Göransson tycker döden ger perspektiv på livet och får en att inse att det är viktigt att ta vara på tiden.

- Vi måste våga göra saker medan vi lever, passa på medan livet pågår. Det behöver inte vara långa resor utan det kan vara en så liten sak som att säga "jag älskar dig".

TT