Tre män döda efter ha gått genom isen

Tre personer tillhörande samma familj hittades i en vak efter en stor räddningsinsats i Vetlanda - samtliga av dem fördes till sjukhus, men tidigt på onsdagsmorgonen meddelade polisen att ingen av dem gick att rädda. – De har avlidit på sjukhus, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson i Jönköping.

ANNONS
|

Alla de tre personer som skadades efter att ha gått igenom isen på en sjö i Vetlanda kommun har dött, meddelar polisen.

– De har avlidit på sjukhus och anhöriga är underrättade, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson i Jönköping.

Räddningshelikopter deltog

De tre männen, i 20-, 30- och 60-årsåldern, är släkt och gick igenom isen i Vetlanda strax efter klockan 19 på tisdagskvällen. En person larmade om att de tre männen återkommit efter en tur på sjön.

– Vi skickade dit flera polispatruller som biträdde räddningstjänstens insats. Det fanns också en räddningshelikopter där på plats som hjälpte till i sökandet, sa Thomas Agnevik under tisdagskvällen.

ANNONS

Oklart vad som hänt

En person hittades i vattnet vid halv åtta-tiden och de andra ungefär en timme senare. Samtliga fördes till sjukhus kraftigt nedkylda och med livshotande skador, men männens liv gick inte att rädda.

– Det var is på sjön, tydligen höll den inte och de gick igenom, säger Jan Fryksén, vakthavande befäl vid Polisen i Jönköping.

Polisen vet i nuläget inte exakt vad som hänt, men misstänker inte något brott i samband med dödsfallen.

– Vi vet inte riktigt ordentligt vad som hänt, det är fortfarande ganska oklart. Men det är ingenting som tyder på att brott är begånget, säger Thomas Agnevik.

Anhöriga är underrättade om dödsfallen.

ANNONS