Tre frågor till Britt-Marie Mattsson

ANNONS
|

Hur kom du över drottning Silvias uppgifter?

– För det första så är GP Sveriges näst största morgontidning och jag har legat på hårt för detta material. Det började med att jag läste en intervju med hovets informationschef Bertil Ternert som sa att drottning Silvia gjorde en egen undersökning om hennes fars förehavanden.

Jag kontaktade då honom och sa att jag var intresserad. Sedan dess har jag tryckt på hovet och i början av sommaren visade det sig att drottningen hade information som hon ville delge mig.

Vi träffades under tre dagar och sedan har jag stämt av informationen med den före detta krigsarkivarien och riksarkivarien Erik Norberg som har granskat uppgifterna.

ANNONS

Hur ser du på uppgifterna?

– Vi har inte granskat dem själva men Erik Norberg har värderat materialet och det är få personer som har bättre kompetens än honom att göra så. Detta är vad drottning Silvia har funnit i sin utredning och det är vi noga med att poängtera.

Vad har du fått för reaktioner sedan publiceringen?

– Många har skickat mail och sms och det har varit väldigt positiva reaktioner. Folk tycker att det är intressant och spännande att drottningen har försökt att ta reda på så mycket som möjligt om sin familj och dessutom är beredd att offentliggöra uppgifterna.

ANNONS