Telejätten varnar för åska: Dra ut era sladdar

Nu varnar Telia alla sina kunder som befinner sig i riskzonen för åskoväder att dra ut sina sladdar, via ett sms.

ANNONS
|

Därför har Telia gått ut med en varning till sina kunder i de områden drabbas värst. I ett sms vädjar telejätten att man bör dra ut sina sladdar som är anslutna till både el- och teleanslutning.

Viktigt med information

Inger Gunterberg, som är presskontakt hos Telia menar att det är viktigt att informera sina kunder när något inträffar.

– Syftet är att minimera eventuella skador på kundernas utrustning. Därför vill vi hjälpa våra kunder att undvika detta. Det är svårt att säga hur ovädret blir, det vet vi ju inte, men när SMHIvarnar så vill ge detta stöd genom det smset, säger Inger Gunterberg.

ANNONS

Vädret har var bjudit på en del sol det senaste, men nu väntar alltså regn och åska. Något som enligt Mats Andersson, har med klimatförändringarna att göra.

–Ända sedan november förra året har varje månad globalt sett varit en hel grad varmare än normalt. Även om det har funnits områden som varit kallare, har det på andra platser varit så mycket varmare att temperaturen totalt sett stigit, berättar Mats Andersson och tillägger:

Högre temperatur

-Vi har fått en högre temperatur och de stiger hela tiden. När det sker blir det mer fuktighet i luften och då också gynnsammare för kraftiga regnskurar,

Idag har Telia sex miljoner kunder idag, men det är oklart hur många som kommer att drabbas exakt.

– Det kan inte jag svara på, säger Inger Gunterberg.

ANNONS