Tekniska problem på flyg – polis till Arlanda

Polis och räddningstjänst larmades Arlanda under söndagen efter att det kommit in ett larm från en ankommande flight. Larmet indikerade att det pågick någon form av tekniskt problem på flighten. Men räddningstjänsten uppgav senare att flyget kunnat landa säkert.

ANNONS
|

Vid tvåtiden på söndagen fick polisen ett larm om att ett flygplan hade tekniska problem. Initialt var uppgiften att det hade tekniska problem och inte kunnat landa på Arlanda flygplats i Stockholm som planerat. Räddningstjänst och polis skickades till platsen, men flygplanet kunde landa utan bekymmer.

–Vi är på plats, och vi har hört nu att det blev motbud så planet kunde landa utan några bekymmer. Det var ju varningslarm så någon form av problem hade det, säger Jesper Vestling, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Flygplanet hade kommit från Skiathos, en ö i Grekland.

Från paradisö

På Swedavia, som äger Arlanda flygplats, bekräftar man händelsen.

ANNONS

– Det gick ett varningslarm och då finns det vissa rutiner, sedan har inte vi informationen om vad exakt det rör sig om. Men det finns vissa säkerhetsrutiner som man går efter i sådana här situationer, säger Adam Ekman vid Swedavias pressjour.

– Men allt gick bra och de hade en kontrollerad landning.

Det är oklart om eller hur länge planet ska ha cirkulerat innan det kunde landa.

Vad innebär dessa säkerhetrutiner?

Det går vi inte in på, säger Adam Ekman.

Hur upplevde passagerarna det?

Det kan inte jag svara på.

ANNONS