Det svenska laget Ninjas in Pyjamas (NiP) firar segern i Malmö Arena.
Det svenska laget Ninjas in Pyjamas (NiP) firar segern i Malmö Arena.

Pyjamasninjor segrare i Malmö

Svenska e-sportlaget Ninjas in Pyjamas segrade över ukrainska Nais Vincere i en rafflande finalmatch i Counterstriketurneringen Dreamhack Masters på Malmö Arena.

ANNONS
|

Laget tar hem 800000 kronor i prispengar ur en total prispott på över två miljoner kronor (250000 dollar) i turneringen. Den direktsända finalen följdes av fler än 350000 tittare på nätet och en arena fylld av jublande e-sportfans.

I en helsvensk nagelbitare till semifinal på söndagseftermiddagen tog sig Ninjas in Pyjamas (NiP) till final genom att besegra Godsent först i en tredje spelomgång med 16–10.

Det ukrainska laget Natis Vincere krossade franska Team EnVyUs i en tidigare semifinal och fick sedan möta svenskarna i en något senarelagd final.

I finalen avgjorde NiP efter två extremt jämna och spännade spelomgångar, med en mycket knapp vinst till svenskarna.

ANNONS

I Ninjas in Pyjamas uppställning i Malmö tävlade Christopher "GeT_RiGhT" Alesund, Adam "Friberg" Friberg, Jacob "pyth" Mourujärvi, "Richard "Xizt" Landström och Patrik "forest" Lindberg".

Direktsändningen av turneringen på spelnätverket Twitch räknade in nästan 65 miljoner startade videoströmningar.

Intresset för e-sport, organiserad tävling i datorspel, har vuxit oerhört de senaste åren och omsätter jättesummor i prispengar i turneringar världen över.

ANNONS