Styvpappa dödade tvåårig pojke

ANNONS
|

Den 24-årige mannens irritation över förhållandet med sin sambo gick ut över hennes tvåårige son.

Han slog pojken så illa att han avled.

På fredagen åtalades styvpappan för bland annat mord.

Mannen hade bott ihop med kvinnan och hennes tvåårige son i ett år när förhållandet började knaka i fogarna i våras. Enligt åklagaren hade 24-åringen svårt att hantera konflikten med kvinnan och hans missnöje gick ut över pojken.

-Han misshandlade pojken vid 10-15 olika tillfällen genom att slå honom i magen. Vid ett tillfälle vred han pojkens hand så svårt att den gick ur led. För dessa händelser har jag åtalat mannen för grov misshandel och grov fridskränkning, säger kammaråklagare Britt-Louise Viklund till TT.

Serien av våld kulminerade den 12 juli när styvpappan dödade pojken med ett kraftigt knytnävsslag i magen. Pojken dog dock inte direkt utan fick ligga svårt skadad i bostaden i flera timmar innan han fördes till sjukhus där han senare samma dag avled.

ANNONS

-Mannen medger att han slagit pojken men säger att uppsåtet inte var att döda. Jag anser att han var likgiltig för utgången av misshandeln och har därför åtalat honom för mord, säger Britt-Louise Viklund.

Samtliga brott mot pojken skedde när styvpappan var ensam med honom i bostaden i Mjölby.

Mannen genomgår just nu en rättspsykiatrisk undersökning som väntas bli klar inom kort. Rättegången mot honom hålls i Linköpings tingsrätt den 13 september.

ANNONS