Storbrand vid hunddagis - bostad brinner ner

ANNONS
|

När räddningstjänsten i Kristianstad ryckte ut på en brand på en gård i Broby möttes man av öppna lågor från fönstren i ett av bostadshusen.

- Det handlar om en fullt utvecklad brand och det går inte bra med släckandet av själva bostadshuset. När vi kom var förutsättningarna dåliga för att kunna rädda det, säger Dan Svensson.

Angränsande hunddagis

Intill bostadshuset ligger en gårdslänga och en byggnad som används som hunddagis.

- Personerna som bor på gården ska ha tagit sig ut och själva larmat räddningstjänsten, men om det finns djur kvar på gården, det är oklart, berättar Fredrik Bratt, polisens presstalesperson i region Syd.

ANNONS

Larmet om branden kom in vid 15.55 och vid 17-tiden kämpar räddningstjänsten fortfarande mot lågorna med en styrka på minst sju enheter från fyra olika brandstationer.

- Det går åt mycket vatten, så det är rätt många tankenheter, säger Dan Svensson på räddningstjänsten.

Enligt uppgifter från räddningstjänster ska det ha funnits djur i byggnaden, men man tror att alla hunnit evakueras.

- Det verkar som att de ska vara ute, säger Dan Svensson.

Oklart brandorsak

Räddningstjänsten räknar inte med att kunna rädda själva bostadshuset där branden startade. Vad som startade branden är enligt polisen fortfarande oklart.

- I nuläget har vi varken någon brottsbild eller vet vad som startade branden, det får bli en senare fråga när vi kan genomföra en teknisk undersökning, säger Fredrik Bratt.

ANNONS