Stora tågförseningar i Göteborgstrafiken

Ett stopp i tågtrafiken vid Katrineholm har inneburit förseningar i tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg. Vid 19-tiden rullade tågtrafiken igen men uppehållet har orsakar stora förseningar.

ANNONS
|

Under onsdagseftermiddagen uppstod ett omfattande signalfel vid Katrineholm. Enligt Pernilla Johansson vid SJ:s pressjour påverkade stoppet 21 tåg och bland annat sträckan Göteborg-Stockholm och Stockholm-Malmö.

Vid 19-tiden uppgav Trafikverket att tågtrafiken vid Katrineholm är öppen igen men att följdförseningar förekommer.

– Man kan räkna med stora förseningar kvällen ut. Det gäller tåg som suttit fast i stoppet och tåg som finns på fel ställen som ska tillbaka, säger Lennart Helsing, presskommunikatör vid Trafikverket.

Han råder resenärer att kontakta sitt tågbolag för att hålla koll på sin egen avgång. Vad som orsakade tågstoppet är ännu oklart.

– Jag har ingen info, men vi tror ju att det är något väderrelaterat fel det vill säga ett blixtnedslag eller liknande som har orsakat felet, säger Lennart Helsing.

ANNONS

Stopp även mellan Göteborg och Borås

En misstänkt solkurva, när tågrälsen utvidgas på grund av värme, ska även ha stannat upp tågtrafiken mellan Rödberg och Rävlanda, vilket påverkade Västtågen mellan Göteborg och Borås.

Vid 18-tiden uppgav Trafikverket att tågen mellan Göteborg och Borås rullar igen, men med en nedsatt hastighet som gör att tågen ska tappa cirka 10-15 minuter.

ANNONS