Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

SKICKA SMS

Stora skillnader på surfhastighet

Det är stora skillnader i hastighet mellan olika smarta mobiltelefoner. Det visar en granskning som Bredbandskollen har gjort, skriver Dagens Nyheter.

Bredbandskollen har granskat hur snabba de 50 vanligaste smarta telefonerna är att surfa med. Bäst var Samsung Galaxy S3 4G, med en genomsnittlig hastighet på 22,0 Mbit/sek för att ta emot mobildata. Den är över 15 gånger bättre än den sämsta telefonen, som även den är av märket Samsung - det rör sig om modellen Galaxy Gio, som har en genomsnittlig hastighet på 1,4 Mbit/sek.

Skillnaden i snitthastighet mellan 3G- och 4G-telefonerna är mycket stor. Alla de 13 telefoner som ligger i topp på listan är 4G-telefoner.

Samtliga stora tillverkare, förutom Apple, har modeller representerade bland de tio bästa telefonerna och surfplattorna. Av telefonerna från Apple är Iphone 5 den som placerar sig högst, på plats 13. Iphone 5 är visserligen en 4G-telefon, men Apple har inte valt att anpassa telefonen för de svenska näten.

-Det är mer avgörande vad du väljer för telefon än för operatör för att få en bra uppkoppling, säger Rickard Dahlstrand på Bredbandskollen till Dagens Nyheter.
Mest läst