Stor polisjakt efter knivbeväpnad kvinna

Det pågår en vild polisjakt efter en knivbeväpnad kvinna i Avesta. - Inringaren berättade att han blivit rånad av en kvinna med ett knivliknande föremål, säger Dan Sööder, regionsvakthavande vid polisen i Bergslagen.

ANNONS
|

Polisen jagar en misstänkt knivbeväpnad kvinna efter ett bilrån i Avesta.En man ska där ha blivit hotad och blivit bestulen på bilnycklar och bil.

Den misstänkta kvinnan ska senast ha setts i den stulna Volvo XC70:n i Sandviken, där hon körde ifrån en patrull. Vid Orrberget på E16 ska kvinnan sedan ha kört av vägen och ner i ett dike. Därefter ska kvinnan ha fortsatt flykten till fots.

– Initialt var det en man som ringde in och berättade att han blivit rånad av en kvinna med ett knivliknande föremål och kvinnan ska ha tilltvingat sig en bil och sedan lämnat platsen. I Sandviken ska de ha fått någon form av kontakt och då ska kvinnan ha kört ner i diket, säger Dan Sööder, regionsvakthavande vid polisen i Bergslagen.

ANNONS

Sprang från platsen

Enligt Expressenska en patrull ha fått syn på kvinnan i Sandviken och tog upp jakten - men då ska polisbilen ha fått sladd och körde in i en stolpe.

Polisbilen gick sönder men ingen av poliserna skadades.

Kvinnan fortsatte sin flykt och enligt uppgifter till polisen ska de fått larm om en bil som gått över en rondell och ner i ett dike och då ska kvinnan tagit sig ur bilen och sprungit från platsen. Därefter ska hon ha försökt ta sig in i ett bostadshus men misslyckats, skriver tidningen.

De skriver också att de kommer att agera försiktigt när de anträffar henne av anledning att det finns uppgifter om att hon är beväpnad med ett knivliknande föremål.

"Ring polisen"

En hundpatrullen har kunnat följa kvinnans spår in i en villa i bostadsområdet men sedan tappade de bort hennes doft.

-Hon har öppnat dörren till ett hus och letat i ett nyckelskåp, troligtvis efter bilnycklar men hon har inte fått med sig något och då dragit därifrån. Då upphör spåren, säger Ivan Åslund.

Han uppmanar allmänheten att ringa polisen om de ser en kvinna som beter sig misstänkt.

-Hon har använt vapen för att tilltvinga sig en bil och det kan ske igen, säger Ivan Åslund.

ANNONS
ANNONS