En affärsbyggnad totalförstördes i en storbrand i Landskrona.
En affärsbyggnad totalförstördes i en storbrand i Landskrona.

Oklart vad som orsakade storbrand

ANNONS
|

Inledningsvis var det stökigt på brandplatsen och polisen tror att en teknisk undersökning kan genomföras först under torsdagen.

- Just nu pågår eftersläckningsarbetet. Vi får vänta tills det är helt släckt, säger Mats Jansson, inre befäl på polisen.

TT: Finns det någon misstanke om brott?

- Händelsen är rubricerad som grov mordbrand men vi har i nuläget ingen misstänkt, säger han.

ANNONS

Det rörde sig mycket folk i området, enligt Mats Jansson, men polisen har inte fått in några vittnesuppgifter av betydelse.

Butiker totalförstördes

En pizzeria i ett mindre köpcentrum i området Koppargården i Landskrona började brinna vid 22.30-tiden på tisdagskvällen. Släckningsarbetet har under natten varit omfattande.

Räddningstjänsten lyckades inte förhindra spridning av branden. Pizzerian, en affär och en spelbutik totalförstördes. Fyra olika stationer – Bårslöv, Vallåkra, Landskrona och Svalöv – arbetade med branden där ingen person ska ha skadads.

Stökigt vid branden

Polisen fanns kvar under natten vid det avspärrade området för att hålla ordning på platsen så att räddningstjänsten kunde arbeta.

- Initialt var det väldigt stökigt, vi hade ett 15-tal man där för att hålla ordning på dem som såg på. Koppargården tillhör ett av våra fokusområden här nere. Alla är inte vänligt sinnade, men i och med att vi var så mycket folk behövde vi inte omhänderta någon, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl vid polisen, till TT.

ANNONS