Hotellgästen somnade i duschen invirad i ett duntäcke. Foto: Arkivbild / TT
Hotellgästen somnade i duschen invirad i ett duntäcke. Foto: Arkivbild / TT

Somnade i dusch - krog översvämmades

En hotellgäst i Kalmar somnade i duschen, insvept i ett duntäcke. Golvbrunnen täpptes igen och vattenmassorna orsakade översvämning i restaurangen våningen under. – Fukten utlöste brandlarmet, så brandkåren kom dit, säger köksmästaren Johan Karlsson.

ANNONS
|

Av oklar anledning hade en hotellgäst i Kalmar somnat i duschen vid fyratiden på onsdagsmorgonen. Gästen var insvept i ett duntäcke, vilket ledde till att golvbrunnen täpptes igen, en händelse somBarometern var först att skriva om.

LÄS OCKSÅ:Somnar i duschen – kostar miljoner

Vattnen rann istället ner genom innertaket och läckte in i restaurangen som ligger våningen under.

– Fukten utlöste brandlarmet, så brandkåren kom dit. Det hade blivit helt översvämmat, säger restaurangens köksmästareJohan Karlsson.

Möblerna fortfarande på torkning

Vattnet orsakade skador på undertaket och golvmattan i matsalen. En del elektronisk utrustningskadades och vissa av möblerna är fortfarande på torkning. En saneringsfirma håller på att torka golvet och golvmattan.

ANNONS

– Vi behöver inte slipa om golvet, tack och lov. Det ser ut som att vi kommer kunna använda allt som vanligt i morgon, sägerJohan Karlsson.

Om hotellgästen som orsakade vattenskadorna på något sätt kommer bli skyldig att betala för saneringskostnaderna vet inte Johan Karlsson.

– Det har jag ingen information om. Jag har inte pratat med försäkringsbolaget och det är inte min puck.

Skadades gästen på något sätt av händelsen?

– Det tror jag inte.

ANNONS