Sol och värme - så länge varar det

ANNONS
|

Trots att det är den sista veckan i september kryper temperaturen upp mot 17 grader och solen visar sig över Göteborg. Och det fina vädret fortsätter under veckan som kommer.

– Just nu har vi ett högtryck som styr vädret i hela landet, det ger uppehåll och har sedan i helgen fört in värme. Det är lite sensommarvärme, men den osäkra faktorn är molnen som ofta bildas under kvällarna.

Vad kan vi förvänta oss för temperaturer?

–Fortsatt uppehåll och temperaturer på 15-17 grader, men även osäkra molnprognoser. Ibland kommer solen spricka fram och ibland kommer det vara mulet. Vi kan tacka och ta emot att det är sånahöga temperaturer i slutet på september. Det är ovanligt, säger Kristoffer Molarin.

ANNONS

Varm luft från södra Europa

Varmfronten började redan i slutet av förra veckan dra upp söderifrån. Och nu gäller det att njuta av värmen.

– En varmfront kom med lågtryck från södra Europa och det innebär att luften långsamt cirkulerar över oss hela veckan. Det är ingen indiansommar, vilket innebär att det är sommarlikt väder i oktober, men nästan.

Kallare oktober att vänta

Detta är förmodligen det sista vi ser av en temperatur över 15 grader. Under första veckan i oktober kommer kallare luft in från Baltikum och Ryssland.

–Oktober är i regel ingen varm månad, chansen är litenatt det blir dessa temperaturer att se framemot igen. Med största sannolikhet är dettaden sista stora värmen, säger Kristoffer Molarin.

ANNONS