Sofia fick det bekräftat - här är sanningen om julmusten

Sofia Rosdal, 36, gjorde årets första inköp av julmust och fick sin tes bevisad - efter en diskning av flaskan skymtade en etikett av påskmust fram. - Haha, busted, säger hon.

ANNONS
|

Sofia Rosdal från Stockholm gjorde ett inköp avårets första julmust av ett märke hon tidigare aldrigsett.

- Flaskan var så fin med en gammaldags kork och jag tänkte att det vore kul att starta julen med ett nytt märke av julmust, säger hon.

Efter att ha avnjutit det nya märket av julmusten diskade hon ur flaskan för att kunna nyttja den till andra ändamål framöver, vilket Nyheter24 var först på att uppmärksamma.

Efter en diskning av innehållet skymtade en etikett av påskmust fram.

- Jag tyckte bara det var kul och tänkte:"Haha, busted. Äntligen fick jag bevisat att påskmust och julmust är samma sak". Folk har alltid funderat på om det är samma eller inte, säger hon.

ANNONS

"Nu är det bevisat"

Efter att hennes vänner delade en bild som Sofia Rosdal lade upp på sociala medier har många reagerat.

- Det är fortfarande flera som hävdar att de är ett hemligt recept och att de skiljer sig mellan påsk- och julmust. Nu är det bevisat, jag blev inte ett dugg överraskad att det var samma innehåll. Det känns ju onödigt ifall det skulle vara två olika smaker, det här är både ekonomiskt och bra, säger hon.

"Ingen hemlighet att de är samma dryck"

Julmusten kommer ifrån Nyckelbryggerier i Luleå där det alltså finns både påskmust och julmust-etiketter i sortimentet.

- Det som har hänt är att en säljare på vårt bryggeri skulle visa upp julmusten med den nya etiketten till en handlare i Stockholm. Handlarenville ha 20 stycken demoexemplar och därefter vara först i Sverige på att sälja den här julmusten, säger Lars-Olof Johansson, produktionschef på Nyckelbryggerier.

Enligt honom var det en tillfällig lösning med etiketterna för att få ut de så fort som möjligt efter att han skådat den nya flaskan och fått sig en provsmak av innehållet.

Han poängterar även att det enbart är dessa 20-tal flaskor där etiketten är klistrad över en tidigare etikett och att de alltid annars nytillverkar musten inför kommande säljperiod.

- Det är ingen hemlighet att påskmust och julmust är samma dryck. Det vet alla i branschen. Ägaren skulle aldrig bett oss att klistra över den gamla etiketten om de hade gått ut i datum. Mustenhar en hållbarhet på 12 månader.

ANNONS
ANNONS