Polisens kriminaltekniker tar hand om en tomhylsa utanför en restaurang/nattklubb på Stortorget på lördagsmorgonen.
Polisens kriminaltekniker tar hand om en tomhylsa utanför en restaurang/nattklubb på Stortorget på lördagsmorgonen.

Skyttarna vid Malmöklubb kan finnas på film

Ett flertal skott avlossades mot nattklubben Etage i centrala Malmö tidigt i morse. Flera människor befann sig i närheten men ingen kom till skada. Polisen går nu igenom bilder från övervakningskameror i jakten på gärningsmännen.

ANNONS
|

- Det var i samband med att man skulle stänga, det är oklart om någon befann sig inne på stället men flera personer fanns på platsen, säger Kim Hild, presstalesperson på polisregion Syd till TT.

Ingen ska ha skadats i skottlossningen som ägde rum strax efter klockan 05. Enligt polisen har det inte framkommit något som tyder på att det funnits en hotbild mot nattklubben eller någon som arbetar där. Samtidigt är det enligt Hild för tidigt för att helt utesluta det.

ANNONS

- Skotten har tagit i fasaden, men sen är det svårt just nu att veta om skotten riktades mot någon eller några specifika personer, säger Hild.

Två gärningspersoner

Enligt vittnesuppgifter är det två personer som avlossat skotten. I övrigt är polisen förtegen om vad som framkommit i förhör.

- Vi vill gå ut med så lite signalement som möjligt för att inte påverka vittnesuppgifter, säger Hild.

Klubben arrangerade enligt Aftonbladet en efterfest efter Steve Angello-spelningen som avslutade Malmöfestivalen.

Kan finnas på bild

Gärningspersonerna kan ha fångats på någon av de övervakningskameror som finns uppsatta i området och polisen arbetar med att gå igenom bilderna i jakten på gärningspersonerna.

Platsen var under morgonen avspärrad och har undersökts av polisens tekniker. Dessutom har en vapenhund använts för att säkra spår.

Vid 8:40 på morgonen meddelade polisen att avspärrningarna var hävda.

Det finns i nuläget ingen gripen eller namngiven misstänkt för händelsen.

ANNONS

- Vi fokuserar på att sammanställa alla uppgifter som kommer in, säger Kim Hild.

TT

ANNONS