Räddningstjänst på plats på taket på ett gymnasium i Limhamn i Malmö som eldhärjades i natt.
Räddningstjänst på plats på taket på ett gymnasium i Limhamn i Malmö som eldhärjades i natt.

Skola i Limhamn håller stängt efter brand

Alla lektioner ställs in på Praktiska gymnasiet i Limhamn i Malmö i dag. Skolan eldhärjades under natten i en misstänkt mordbrand.

ANNONS
|

Skolan har 150 elever och de som ska vara på praktik påverkas inte. Men de elever som skulle ha lektioner får stanna hemma, enligt rektorn.

Strax före midnatt kom larmet om branden och först vid sextiden på morgonen kunde insatsen avslutas, enligt SOS Alarm. Gasflaskor fanns i anslutning till byggnaden och påverkades av värmen från branden. Därför beslutade räddningstjänsten att skjuta hål på de två flaskorna för att lätta på gastrycket.

Flaskor i skåp

Räddningstjänsten tog hjälp av en hjullastare för att få fram flaskorna, som fanns i ett skåp utanpå byggnaden.

ANNONS

En lägre del av byggnaden var helt övertänd när brandkåren kom fram.

- Där har det brunnit kraftigt. Sedan har det spridit sig upp på taket, men vi har ingen spridning att tala om inne i själva skolan, säger Gustaf Sandell, inre befäl vid räddningstjänsten, till TT.

Skolan ligger inte nära bostäder utan i ett område med övervägande företagsbyggnader. Personal från flera brandstationer bekämpade elden. Ett större område, inklusive flera gator kring byggnaden, spärrades av under arbetet.

Rökskador

På grund av rökskador i delar av skolans lokaler tvingas man ställa in lektioner under dagen.

- Vi har fått besked av räddningstjänsten att vi får hålla stängt idag. Lärarna har satt igång telefonkedjor för att informera alla elever som berörs av detta, säger Ing-Marie Gustavsson till SVT Nyheter Skåne.

ANNONS

Polisen utreder branden som grov mordbrand.

TT

ANNONS