Skidföretaget Skistar har bränt ner en olovlig bosättning som EU-migranter anlagt i skidområdet Lindvallen i Sälen. Arkivbild.
Skidföretaget Skistar har bränt ner en olovlig bosättning som EU-migranter anlagt i skidområdet Lindvallen i Sälen. Arkivbild.

Skistar brände olovlig bosättning

Skidföretaget Skistar har bränt ner en olovlig bosättning som EU-migranter anlagt i skidområdet Lindvallen i Sälen, rapporterar SVT Dalarna. Eftersom varken polisen eller kronofogden kontaktades i förväg kan Skistar ha begått ett brott.

ANNONS
|

- Man får ju inte elda upp andras grejer, säger Anders Gustafsson, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen, till SVT.

Skistar, som äger marken där bosättningen var uppförd, säger att det man eldade upp var en skräpsamling.

- Det har funnits folk där. Det kan man se på vad de har lämnat efter sig. Någon har lagat mat och gjort sina behov där. Men det är fortfarande en skräpsamling, säger Jonas Bauer, chef för Skistar i Sälen.

ANNONS

EU-migranter som varit i Lindvallen har främst försörjt sig genom att panta burkar och flaskor. Enligt SVT Dalarna verkar de inte längre finnas kvar i området.

Polis och kronofogde ska i normala fall kontaktas innan en olovlig bosättning avlägsnas.

- Vi kanske skulle ha gjort på det sättet. Men vår bedömning var att det var en hög med skräp som låg där, säger Jonas Bauer.

Beroende på värdet av de uppeldade sakerna kan Skistar ha gjort sig skyldiga till skadegörelse eller grov skadegörelse, enligt Bergslagspolisen.

TT

ANNONS