Sköt in mot sovrumsfönstret

ANNONS
|

Det var vid 01-tiden i natt som paret, i det lilla samhället i Rabbalshede i norra Bohuslän, vaknade av en kraftig smäll som slog mot sovrummet på andra våningen i huset.

- Det är någon som har skjutit med någon form av skjutvapen, in mot sovrummet. Därefter har gärningsmannen lämnat. Det finns ingen hotbild mot de här personerna eller något motiv för händelsen, säger Jonni Andersson, inre befäl vid polisen i Uddevalla.

Händelsen rubriceras i nuläget som skadegörelse.

Gärningsmännen sköt mot sovrumsfönstret, som ligger på andra våningen i bostaden. Två av tre glasrutor har gått sönder efter skjutningen och kulan ligger kvar mellan fönstren.

ANNONS

"Det kan bli fler rubriceringar"

Ingen är misstänkt i nuläget.

- Jag vet inte varför rubriceringen bara är skadegörelse, när någon skjutit mot en villa, det kan hända att det tillkommit fler rubriceringar, men det kan inte jag se. Det här får utredningen visa, säger Jonni Andersson.

Ingen av personerna har kommit till skada efter händelsen.

"Vi förstår ingenting"

De två personerna som drabbades av händelsen är ett par i 60-årsåldern.

- Jag hade varit uppe och varit på toaletten strax efter ett i natt. Sedan gick jag och lade mig, men fem minuter senare hörde jag en bil som kom rullande med släckta ljus och så hörde jag en kraftig smäll och såg kulhålet. Det hördes tydligt men jag såg ingen bil, jag hörde att den sakta körde iväg igen efteråt. Vi har alltid fönstret lite öppet när vi sover, för att få frisk luft. Sedan väckte jag min fru, hon vaknade konstigt nog inte. Så sa jag att någon hade skjutit mot oss, säger mannen.

Vem som har skjutit mot parets fönster är en gåta för dem.

- Vi har bott här i 40 år, det har aldrig hänt något sådant tidigare. Det är någon som har stått och skjutit upp mot sovrummet, säger mannen och fortsätter:

ANNONS

- Jag fattar inte det här. Vi har inga ovänner och vi är ett vanligt pensionärpar. Vi förstår ingenting. Vi är fortfarande väldigt skakade att det här har hänt. Polisen tror att gärningamannen kan ha siktat mot fel hus. Vi kommer inte att sova hemma i natt, utan hos våran dotter. Det är väldigt jobbigt det här, säger mannen.

ANNONS