Serievåldtäktsman häktas

Han misstänks för fyra grova våldtäkter inom loppet av mindre än två dygn. Efter att ha varit på flykt undan lagen greps han i Thailand. Nu häktas 38-åringen.

ANNONS
|

Inom loppet av två dygn, mellan kvällen den 17 maj och den 19 maj, blev fyra kvinnor grovt våldtagna på olika platser i Sverige. En 38-årig man kunde bindas till samtliga dåd och efterlystes av polisen.

Den misstänkte mannen,som tidigare suttit fängslad för sexbrott, var länge på flykt undan lagen. Rykten florerade på sociala medier om att han bland annat skulle ha setts i Floda, utanför Göteborg. Något som skapade stor oro bland föräldrar på orten.

Kriminalvårdspsykologen ochoch experten på sexuellt våld, Jonas Lennestål, sade till TT vid tillfället:

– Han är jättefarlig, har hög återfallsrisk och det kommer han ha en lång tid framöver. När en sådan här person är på fri fot och känner sig förföljd och inte har något att förlora så höjs också risken för att han utför något mer brott.

ANNONS

Polisen har gått ut med ett tydligt signalement av mannen. Bland annat skahan ha en tatuering i pannan med texten "blessed" – något som gör att han lätt känns igen.

LÄS MER: Flera tips om farlig serievåldtäktsman i Floda

På fri fot

Den 8 juni greps den efterlyste 38-åringen i Thailand, efter att ha varit på flykt i nära tre veckor. Han flögs till Arlanda med vanligt reguljärflygoch togs omhand av svensk polis samma dag.

–Han satt längst bak i planet i handbojor med poliseskort. Det gick lugnt till, sade en passagerare till Kvällsposten, vid tillfället.

Under midsommardagen häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för fyra fall av grov våldtäkt, rapporterar Nerikes Allehanda. Han häktas också misstänkt för människorov, då han tidigare varit misstänkt för kidnappning, enligt TT.

Mannen nekar till brottsmisstankarna, säger hans advokat Anders Bohmansson till TT.

– Det har förekommit ett visst sexuellt umgänge, men det har varit frivilligt, säger advokaten till 38-åringens försvar.

ANNONS