Motalamord
Motalamord

Saknad kvinna hittad mördad

ANNONS
|

Polisen fick i lördags tips om att kvarlevorna efter en 44-årig kvinna som varit försvunnen sedan 2005 kunde finnas i en gödselstack på en gård utanför Motala.

–Efter ett noggrant och tidsödande arbete kunde kvarlevorna grävas fram på fredagen. Kroppen är ännu inte identifierad men allt talar för att det är den saknade kvinnan, säger åklagare Helen Gestrin.

I samband med fyndet greps och anhölls en 51-årig man som umgåtts med kvinnan. Han är misstänkt för mord men nekar.

Mannen var i ett tidigt skede av polisens utredning misstänkt för att ha något med kvinnans försvinnande att göra. Han satt anhållen en kort tid men släpptes då misstankarna inte var tillräckligt starka.

ANNONS

I början av januari 2008 hittades kvinnans glasögon, ringar och mobiltelefon på gården och det stärkte åter misstankarna mot mannen. Men trots fynden kunde mannen inte knytas till försvinnandet.

Polisen har oavbrutet arbetat med fallet och för en vecka sedan kom alltså genombrottet som gjorde att mannen kunde gripas på fredagen.

Kvinnan skulle i oktober 2005 besöka sin syster som bor strax utanför Motala. Hon tog bussen men kom aldrig fram till systern.

ANNONS