Så här klarar du årets fattigaste helg

Årets svåraste helg för ekonomin är här. Lyxfällan-experten ger sina tips för att få de sista slantarna att räcka till: - Titta efter erbjudanden, säger Magnus Hedberg.

ANNONS
|

Decemberlönen ska räcka länge - och till mycket. Efter att ha handlat julklappar och firat nyår är det många som inte får ekonomin att gå ihop och värst är de sista dagarna i januari.

Magnus Hedberg, tidigare programledare i tv-programmet Lyxfällan, föreläser numera om hur man får ekonomin att gå ihop.

– Matbutikerna vet att det är en fattig månad. Titta efter erbjudanden. Jag såg att de sålde tre blodpuddingar för 10 kr till exempel, säger han.

Han berättar hur han själv lågilla till ekonomiskt en gång i tiden. Han var student och hade precis flyttat hemifrån. Med åtta kronor i plånboken, en dag till lön och ett tomt kylskåp gjorde han allt för att fixa mat till nästa morgon.

ANNONS

Det var då han bestämde sig för att aldrig hamna i den här situationen igen.

– Egentligen vill man backa bandet. Det är oväntat många som blir tagna på sängen. Hade man planerat och tänkt på att under alla "oxveckorna", oktober och novemberär det barajobb och ingen ledighet såborde man faktiskt kunna lägga undan lite pengar, säger Magnus Hedberg.

Hans bästa tips är enkla: Ta med dig matlåda till jobbet och om du inte kan betala dina räkningar - kontakta bolagen direkt.

Enligt Magnus Hedberg finns det ofta möjligheter att dela upp betalningen eller kanske skjuta på den till nästa månad.

I bildspelet ovan kan du se expertens bästa tips för att klara de sista dagarna av januari.

Oxveckorna ärarbetsperioden mellan de längre ledigheterna. Det är en kvarleva sedan det gamla bondesamhället.

ANNONS