Säpo-razzia i Malmö – kopplad till Brysseldåden

Säkerhetspolisen ska gjort ett tillslag mot en lägenhet i Malmö och beslagtagit flera mobiltelefoner och datorer. Åklagaren som utreder terrorattacken i Bryssel anser att man kan ha säkrat viktiga bevis.

ANNONS
|

Vice chefsåklagare Hans Ihrman vid åklagarkammaren för säkerhetsmål har begärt att det ska hållas en så kallad beslagsförhandling i dag i Malmö tingsrätt.

LÄS OCKSÅ:Polis: Krayem planerade annan attack

Mobiltelefonerna och datorerna togs i beslag av Säkerhetspolisen vid en husrannsakan på onsdagen i en lägenhet i Rosengård på begäran av belgisk åklagare. Mobiltelefonen som beslagtagits ska enligt handlingar i Malmö tingsrätt tillhöra den terrormisstänkte Osama Krayem, 24, från Malmö, rapporterar Kvällsposten.

Greps i fjol

Osama Krayem greps i april i fjol.Sedan dess har han suttit häktad i Bryssel. Han omhäktades senast i december.

Den belgiska åklagaren misstänker att Krayem varit delaktig i attacken mot flygplatsen och en tunnelbanestation den 22:a mars. Utredningen har pekat på uppgifter om att IS-terroristerna i Bryssel planerat att utföra ett nytt attentat i Paris. De ska emellertid ha ändrat sig.

ANNONS

Dåden i Paris och Bryssel

Den 22 mars spränger sig självmordsbombare på flygplatsen Zaventem och tunnelbanestationen Maalbeek i Bryssel. 32 människor dödas – bland dem två svenskar – och omkring 300 skadas.

Den 13 november 2015 sker flera attentat på olika platser i Paris. 130 människor dödas och mer än 350 skadas. De flesta dödsoffren krävdes inne på konsertlokalen Bataclan.

Fakta: TT

ANNONS