Riksdagsman död i cancer

ANNONS
|

Johnny Munkhammar var riksdagsledamot för Stockholms län och verksam i skatteutskottet. Han har skrivit flera böcker om samhälle och politik - men även en barnbok.

Han efterlämnar hustru och två döttrar, tre respektive sex år.

– Vi kommer att sakna och minnas Johnny Munkhammar som en framstående och alltid entusiastisk politiker och debattör, verksam in i det sista, säger Anna Kinberg Batra i ett pressmeddelande från Moderaterna.

Hon tillägger att "vi är många som även mist en god vän och våra tankar går nu till hans familj".

Enligt partiets pressjour vill i övrigt ingen i partiet i dag kommentera dödsfallet.

ANNONS

2009 berättade Johnny Munkhammar själv i TV4:s morgonsoffa om sin ovanliga och elakartade cancer som satt i en körtel på halsen.

– Jag fick beskedet på min 35-årsdag, sa han bland annat.

Efter tre års kamp förlorade han slaget mot cancern. På Twitter har många kommenterat och lämnat sina kondoleanser. "Jag har nog aldrig sett någon ta vara på sitt jordeliv så väl som Munkhammar. En helhjärtad människa", står det i ett av otaliga inlägg.

En annan skriver "Nä, sluttjafsat för i dag. Ska ägna mig åt mina barn och tänka på det ofattbara att Munkhammar gått bort."

Förutom sin roll som riksdagsman har Johnny Munkhammar varit vd i Munkhammar Advisory och forskningschef vid European Enterprise Institute i Bryssel. 2002-2005 arbetade han som EU-expert och expert på omvärld och trender vid Svenskt Näringsliv samt på tankekedjan Timbro.

ANNONS