Rånades av fejkpoliser

Mannen blev rånad och hotad av tre poliser - trodde han. Gärningsmännen var både utklädda till och sa att de var poliser. – Jag har aldrig varit med om något liknande, säger polisens informatör Kim Hild.

ANNONS
|

Polisen larmades strax efter klockan 01 natten till söndagen. En man hadeblivit rånad på mobil, plånbok, klocka och halsband i centrala Malmö. Han var på väg från Möllevångentill Malmös centralstation när han stoppadesav tre män som utgav sig för att vara poliser.

– De ska ha haft polisliknande attiraljer, mer vill vi inte beskriva i detalj just nu eftersom vi inte vill färga vittnesuppgifter i förväg. Men enligt mannen var det trovärdigt, säger Kim Hild, informatör vid polisen region Syd.

Männen ska både ha sett ut som och sagt att de var poliser. Hur mycket det påverkaderånets framgångär oklart.Deska bland annat ha hotat mannen medvåld, men polisen har ingen kännedom om att något vapen ska ha använts.

ANNONS

– Det har ju hänt att någon stått vid vägkanten, stoppat bilar och utgett sig för att vara polis. Men jag har inte varit med om något liknande det här, inte med de här omständigheterna, säger Kim Hild.

Att låtsas vara poliser är ett brott i sig och därför rubriceras händelsen både som rån och föregivande av allmän ställning. Polisen ser allvarligt på händelsen.

– Det är ju problematiskt, både för oss och för allmänheten. Om förtroendet för och polisenstrovärdighetpåverkas.

Ingen är gripen i nuläget.

ANNONS