Räddade äkta bambi: "Hjälplöst som spädbarn"

Under tisdagen var Kåre Frimodig ute och åkte långfärdsskridskor, när han fick syn på ett rådjur som förtvivlat försökte ta sig upp och bort från isen. Det blev upptakten på en dramatisk räddningsaktion. – Jag försöke klappa det så att det skulle lugna ner sig, men det vart bara värre. Det är ju ingen hund, säger han.

ANNONS
|

Kåre Frimodig, 62, skulle avnjuta tisdagseftermiddagen på långfärdsskridskor till havs, bortom Kåge hamn i Västerbotten. Men när han fick syn på en vagt hundliknande gestalt ute på isen, väcktes både hans nyfikenhet och oro.

– När jag kom närmare, såg jag att det var ett rådjur som inte kunde ta sig upp. Det såg hemskt ut, för det var hjälplöst som ett spädbarn, säger han.

Befann sig långt ut

De egna försöken att hjälpa de skräckslagna djuret i land, eller ens få det att sluta sparka omkring, var fruktlösa. Samtidigt var det en halv kilometer till land, enligt Kåre Frimodigs egen uppskattning.

– Jag trodde först att det var ett kid, men när jag kom närmare såg jag att det var ett vuxet rådjur. Det var för stort för att jag skulle kunna göra något. Jag försöke klappa det så att det skulle lugna ner sig, men det vart bara värre. Det är ju ingen hund precis, säger Kåre Frimodig.

ANNONS
ANNONS