Politisk vilde tar ut fullt arvode - och driver massagesalong

Margareta Larsson plockar ut ett arvode på 63 400 kronor i månaden - utan att någonsin befinna sig i riksdagen. Samtidigt, driver hon, enligt Aftonbladet, en egen massagesalong vid sidan av.

ANNONS
|

Margareta Larsson, som tillhör valkretsen Västra Götalands läns östra,lämnade Sverigedemokraterna i slutet av september förra året, efter en infekterad strid med partiledningen. Hon bestämde sig däremot för att sitta kvar i riksdagen och fortsätta sin karriär som politisk vilde.

– Just nu tar jag time-out för att landa i mig själv, sa hon till Aftonbladet då.

Sedan avhoppet ska Margareta Larsson, enligt Aftonbladet, inte ha deltagit i något riksdagsarbete. Enligt Aftonbladets genomgång har hon varit frånvarande vid samtliga voteringar under hela riksdagsåret, och senaste gången hon deltog i en debatt var under riksdagsåret 2013/2014.

Trots frånvaron har hon plockat ut fullt riksdagsarvode, 62 400 kronor i månaden, vilket kostat skattebetalarna omkring en halv miljon kronor hittills.

ANNONS

Samtidigt som hon kvitterar ut 62400 kronor i månaden driver Margareta Larsson enligt Aftonbladet en massagesalong i Tyresö, söder om Stockholm. En sidoverksamhet som hon har anmält till riksdagen.

När Margareta Larsson konfronterades med uppgifterna, kunde hon inte försvara att hon tar emot arvodet från riksdagen utan att vara där.

– Nej, det går inte. Hur ska jag kunna göra det? Det är moraliskt förkastligt, jag håller med om det. Jag förstår att människor är upprörda. Men jag har valt att göra det så, säger hon till Aftonbladet.

Varför, när du säger att det är moraliskt förkastligt och förstår att folk är upprörda?

– För att jag har möjligheten att kunna göra det.

Att riksdagsledamöter fortsätter att ta ut arvode vid time-outhar tidigare kritiserats av ledande politiker.

GP har sökt Margareta Larsson vid ett flertal tillfällen för en kommentar.

ANNONS