Polisen misstänker att en kvinna förts bort mot sin vilja på Gotland. Arkivbild.
Polisen misstänker att en kvinna förts bort mot sin vilja på Gotland. Arkivbild.

Polisen: Vi drar i alla trådar

Polisen misstänker att en kvinna på Gotland, som varit försvunnen sedan i fredags, förts bort från sitt hem mot sin vilja, rapporterar lokala medier.

ANNONS
|

- Vi har ett människorov som vi utreder där en kvinna är försvunnen helt enkelt, säger polisens förundersökningsledare Ayman Aboulaich till TT.

Samtidigt utesluter inte polisen att kvinnan kan hålla sig borta frivilligt.

Polisen uppger enligt SVT Nyheter Öst att det finns en historik av hot mot kvinnan, som är i 30-årsåldern, och att en person är misstänkt.

ANNONS

- Vi har en som kan misstänkas men i nuläget kan vi diskutera graden av misstanke. Den personen är inte gripen, säger Ayman Aboulaich.

TT: Söker ni efter personen?

- Nej, den här personen är identifierad för oss så vi vet hur vi går tillväga. Vi behöver i nuläget ingen hjälp av allmänheten på det sättet.

Polisen vill inte säga om de vet var personen befinner sig.

- Vad vi gör nu kommer jag inte gå ut med offentligt. Vi har en idé som vi jobbar efter och sedan får vi se. Vi arbetar brett, det här är första dygnet, så vi drar i alla trådar, säger Ayman Aboulaich.

ANNONS

Kvinnan är ensamstående, varför hennes barn tagits om hand av socialtjänsten. Hennes mobil är avstängd och kan därför inte spåras, enligt lokala medier.

TT

ANNONS