Polisen misstänker: Tagen på bar gärning - när han hade sex med häst

Kvinnan skulle hämta in sina hästar när hon såg en man i hagen. När hon kom närmare tyckte hon att det såg ut som att mannen hade sex med hästen. Själv påstår mannen i 75-årsåldern att han bara lekte med hästarna. – "Vad ska min fru säga?", har kvinnan berättat att mannen sa när han konfronterades.

ANNONS
|

På onsdagen ställs en man i 75-årsåldern inför rätta för att ha haft sex med en häst, som också JP skrivit om.

Mannen är åtalad för brott mot djurskyddslagen och enligt åklagaren ska mannen ha "genomfört sexuell handling med en häst genom att hålla i hästen och stöta sitt könsorgan mot hästens kropp och/eller stöta sin kropp mot hästens könsorgan".

Händelsen utspelade sig den 21 augusti förra året i en hästhage i en ort i Småland. En hästägare skulle då hämta in sina hästar från hagen. När hon närmade sig hästarna såg hon att hästarna inte var ensamma i hagen - det var även en man där. När kvinnan kom närmare såg hon vad mannen höll på med och ringde sin sambo: "en okänd man i rutig skjorta stod och juckade på en av deras hästar". Detta berättade senare sambon för polisen om samtalet med kvinnan.

ANNONS

Flydde ut i skogen

Sambon släppte allt han höll på med och rusade till hagen. Mannen var inte kvar utan när han fick syn på kvinnan sprang han in i skogen.

Paret började leta efter mannen och snart dök det upp en som stämde in på vad kvinnan sett. På sig hade mannen ett par mjukisbyxor med ett stort hål i skrevet.

När paret konfronterade mannen ska han ha sagt "du kan få 20 000 kronor om vi kan släta över det hela". Mannen ska också ha sagt "vad ska min fru säga?". Detta enligt paret.

Paret höll kvar mannen på platsen tills polisen kom. När mannen satte sig i polisbilen såg poliserna att mannen inte hade några kalsonger på sig.

Byxorna ska ha varit väldigt smutsiga - enligt ett vittne den typ av smuts det blir från en hästpäls.

Plockade svamp

Mannen påstår att han inte har begått något brott. Han sa till polisen att han var i området för att plocka svamp, men trots en timma i skogen var svampkorgen tom.

När han greps hade han en handkräm på sig. Mannen påstod att han alltid har en handkräm med sig. Den påstår han att han använder för att smörja in händerna när han gör hemmagjorda korgar i stål - det hade han nämligen sysslat med tidigare under kvällen.

ANNONS

Han berättar dock att han varit inne i hästhagen.

– Klappade bara hästarna, säger han i förhör om vad han gjorde där.

Då ska hästarna ha sökt sig till honom. En av dem ska ha varit väldigt "lekfull". Mannen ska då ha stämt in i leken. För polisen har han berättat att han stod uppe på en pall, som han haft med sig, och knuffade hästen i rumpan samtidigt som han drog den i svansen, detta med hjälp av "juckrörelser".

När han berättade om detta ska han ha ställt sig upp och visat för polisens förhörsledare "tydliga juckrörelser".

"Han satte på hästen"

I efterhand förstår han att det kan ha sett konstigt ut när han stod där bakom hästen.

Trots att han stod bakom hästen var han inte rädd för att den skulle sparka honom.

– Nej för det såg ut att vara en lekfull och snäll häst så det tänkte jag inte på, har han sagt till polisen.

Mannen berättar för polisen att "leken" höll på i några minuter. Sedan ska kvinnan ha kommit in i hagen. Hon skrek "han satte på hästen", berättar mannen som påstår att han blev chockad och därför gick ut ur hagen.

ANNONS

Mannen påstår att han inte minns vad han sa när han sedan konfronterades av de två personerna. Han minns dock att han ville komma hem till sin fru som var på Pingstkyrkan vid tillfället.

Polisen konstaterade att hästen "var blöt i underlivet" men i övrigt ska hästen inte ha fått några skador.

ANNONS