Polisen jagar en man som flytt från en tingsrättsförhandling i Jönköping. Mannen hade handfängsel på sig när han flydde. Arkivbild.
Polisen jagar en man som flytt från en tingsrättsförhandling i Jönköping. Mannen hade handfängsel på sig när han flydde. Arkivbild.

Polis jagar barfota rymling

ANNONS
|

Strax efter klockan 14på söndagen meddelade polisen att de behövde hjälp med iakttagelser kring en man som har avvikit från en tingrättsförhandling i Jönköping. Mannen ska ha rymt innan 14-tiden, och polisen var snabbt ute med sin efterlysning.

Enligt polisen ska mannen vara i 20-årsåldern och vid tiden för försvinnandet varit klädd i kriminalvårdens kläder, alltså blå tröja och svarta byxor. Han ska även ha burit handfängsel och var barfota.

Vill ha tips om en röd combi

Vid själva rymningen har mannen enligt polisen avvikit i riktning mot centrala Jönköping, och en röd Mazda av kombimodellska ha setts i samband med försvinnandet.

– Vi kan inte utesluta att bilen har med försvinnandet att göra och vi vill gärna ha tips från allmänheten om fordonet, säger Fredrik Klingman, presstalesperson på polisen i Jönköping..

ANNONS

Vid 16-tiden på söndagen har polisen inte fått tag på mannen, och fortfarande i behov av observationer.

– Vi har sökt efter mannen på ett flertal platsermed mångapatruller men ännu inte hittat honom och behöver därför fortfarande tips, säger Fredrik Klingman.

Enligt Klingman bedöms mannen inte utgöra något hot för allmänheten och inget rikslarm har gått ut.

– Vi tror inte att han är skadlig eller farlig för andra. Vi vill att han ska infinna sig på tingsrättsförhandlingen då han har begått brottoch är känd av oss sedan tidigare.

ANNONS