Polis attackerad - nedslagen till marken

Polisen attackerades och drogs ner på marken. Sedan utdelade enligt polisen den 21-årige mannen armbågar i magen på polisen. Mannen är enligt polisen i Värmland nu misstänkt för våld mot tjänsteman.

ANNONS
|

Attacken mot polisen skedde vid 16.20-tiden under fredagseftermiddagen.

Polisen gjorde då en kontroll av en personbil i Arvika i Värmland. I samband med att en person i bilen ska ha börjat argumentera mot att kontrollen kom det enligt polisen fram en 21-årig man till polispatrullenvid platsen.

Drog ner polis på marken

21-åringen ska sedan ha dragit ner en av poliserna på marken och slagit personen med armbågar i magen.

Polisen i Värmland uppger att en anmälan om våld mot tjänsteman har skrivits efter attacken.

Ingen person var under lördagsmorgonen frihetsberövad efter händelsen enligt polisen.

– Patrullen vid platsen hamnade i ett dåligt läge och var tvungen att frysa läget. Den misstänkte hade rotat i bilen som skulle kontrolleras och försvann från platsen efter att ha slagit polisen i magen, säger Eva Högfeldt, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

ANNONS

Släppt på fri fot

Hon berättar att polisen efter händelsen begärde förstärkning och senare under fredagen kunde hämta in den misstänkte mannen till förhör.

– Man hittade honom på en adress där vi misstänkte att han kunde vara. Efter förhör släpptes han fri, åklagaren har väl ansett att det inte fanns skäl att frihetsberöva honom, men han är fortfarande misstänkt, säger Eva Högfeldt.

Texten uppdateras.

ANNONS