Peter Springare: Lämna gruppen som stöttar mig

ANNONS
|

I det uppmärksammade inlägget som Peter Springare publicerade i början på februari, skriver han bland annat att de misstänkta gärningsmännen i de brott han hanterar i sitt arbete som utredare i huvudsak kommer från andra länder än Sverige. Han skriver också att äldrevården, sjukvården och polisen har "totalhavererat" - och att ingen törs säga den riktiga anledningen.

Anmäldes av Polismyndigheten

I början av mars valde Polismyndigheten att polisanmäla Springare för dataintrång och tjänstefel.

– Man har anmält honom eftersom att man misstänker att han har gjort slagningar (i polismyndighetens datorer, reds anm) som han inte varit behörig att göra, sa Lina Lithner, chefsåklagare på särskilda åklagarkammaren, om ärendet då.

ANNONS

Efter den massiva kritiken, från bland andra inrikesminister Anders Ygeman och statsminister Stefan Löfven, valde Springare att göra en pudel på nyhetssajten Nyheter Idag– en sajt med kopplingar till Sverigedemokraterna – där han numera är krönikör:

–Jag ber om ursäkt. Jag uttryckte mig klumpigt. Som jag har förklarat menade inte jag att förinta i bemärkelsen skada, men jag förstår att många tagit illa vid sig och att det var ett olämpligt ord att använda, skrev han då.

"Verkar ha tappat greppet"

Men nu går alltså Springare längre, och ber nu medlemmarna i hans stödgrupp att gå ur gruppen. Anledningen ska vara att Springare inte vill förknippas med rasism, nazism eller främlingsfientliga åsikter.

"Vad gäller den stora supportergruppen "Stå upp för Peter Springare" som finns på facebook och som har runt 200 000 medlemmar, så kan jag konstatera att den uppenbarligen helt har spårat ur", skriver han bland annat i sitt senaste Facebook-inlägg.

Springare skriver vidare att han anser att gruppens skapare och admin "verkar ha tappat greppet", och att de släpper in rasistiska och främlingsfientliga inlägg.

"Jag betackar mig därför från att mitt namn skall stå för en grupp som manifesterar främlingsfientliga, rasistiska och andra nedvärderande uttalanden om invandrare eller andra personer",skriver han avslutningsvis i inlägget.

ANNONS

Vi söker Peter Springare för en kommentar.

ANNONS