Pappan om sorgen efter sönernas död

Pappan till de två bröderna som sköts till döds under fredagskvällen i Stockholm berättar nu om sorgen efter sönerna. Han tackar alla som uttryckt sitt stöd till familjen, skriver Expressen.

ANNONS
|

Sent på fredagskvällen ägde en skottlossning rum i Rinkeby i Stockholm. Två bröder avled och ytterligare en person skottskadades. Under en minnestid på söndagen framförde brödernas pappa en hälsning till de som sörjer bröderna.

LÄS OCKSÅ:Bröder sköts ihjäl i diskrum på kafé

– Tack för att ni delar vår sorg, sa han, enligt Expressen.

Minnesstunden hölls undersöndagseftermiddagen i Rinkebyskolans aula. Hundratals personer uppges ha deltagit. Evenemanget pågick i flera timmar och beskrivs som känslosamt.

De ihjälskjutna brödernas mamma ska ha blivit så chockad av beskedet om sönernas död att hon var tvungen att hämtas med ambulans, det berättade imamen Hussein Farah från Islamiska kulturcentret under minnesstuden. Han ska också hauppmanat alla i salen att tipsa polisen om information angående dubbelmordet.

ANNONS

Efterlyste krafttag i Rinkeby

Pappan ska även ha efterlystpolitiker som är villiga att tatag i situationen i Rinkeby.

– Politikerna måste ta detta på allvar. De måste kartlägga varför sådant här händer, sa pappan enligt Expressen.

Båda bröderna var kända av polisen sedan flera år. Men många i Rinkeby säger att de minns dem som snälla och godhjärtade personer.

Mohamed Hussein Tarabi var ytterligare en person som höll tal under minnesstunden. Han ska ha berättat att han är vän med familjen och med i en liten grupp som representerar familjen i den utsatta situationen.

–Familjen hälsar alla som delar deras känslor och sörjer. Även om de befinner sig i ett tungt läge så vill de tacka alla som har deltagit, oavsett om det är vanligt folk, myndighetspersoner eller polisen. Familjen känner sig maktlös. De känner att våldet har blivit bestående i området, sa Tarabi till Expressen.

Fram tills söndagskvällen hade polisen ännu inte gripit någon misstänkt för dubbelmordet.

ANNONS