Begärligt byte.
Begärligt byte.

Påskharetjuvar greps i Småland

De tre män som på lördagen greps i småländska Traryd för påskharestöld anhölls på söndagen. Alla tre har erkänt.

ANNONS
|

En lastbilschaufför hade stannat för att sova på en rastplats utanför småländska Traryd. Vid femtiden på lördagsmorgonen väcktes han av att någon var inne i hans släp, skriver Smålands-Posten.

Chauffören sprang ut med ett tillhygge och lyckades jaga iväg de tre männen. De sprang in i skogen men sprang i cirklar och kunde hittas av polisens hundpatrull några timmar senare bara någon kilometer från brottsplatsen.

– Det var säkert en spontanstöld. Tjuvarna hade först tagit sig in i ett annat parkerat lastbilssläp och där fanns det frusen blodplasma som tydligen inte var så intressant, säger Frederik Svärd, vid Kronobergspolisen till tidningen.

ANNONS

I de misstänktas bil i närheten av brottsplatsen hittades några lådor påskharar i choklad. Men flera lådor är fortfarande borta.

Polisen förhörde på lördagen de tre gripna männen; 32, 27 och 22 år gamla.

– Alla tre har erkänt stölden men de är fortsatt anhållna, säger kriminalinspektör Peter Tagesson vid Kronobergspolisen.

Männen är albanska medborgare och saknar fast adress i Sverige och säger att de är turister. Bilen är däremot registrerad på en person i Malmö.

Polisen misstänker att de kan lämna landet. Därför kommer de troligen att hållas i förvar under utredningen, uppger Frederik Svärd, vid polisen i Växjö för SVT.

ANNONS