Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén. Arkivbild.
Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén. Arkivbild.

Nytt besked: Stopp för Dokumentet 2.0

Dokumentet 2.0, som innehåller anonymiserade berättelser om sexism och trakasserier på Aftonbladet – kommer inte att publiceras. Så lyder ett nytt besked från tidningens chefredaktör.

ANNONS
|

”Jag har landat i att vi inte kan publicera materialet i Aftonbladet i dess nuvarande form. Det viktigaste skälet är att även om personerna som förekommer i berättelserna är anonyma så är jag ytterst ansvarig för om någon skulle kunna identifieras, detta gäller både män och kvinnor”, skriver chefredaktören Sofia Olsson Olsén på tidningens blogg.

Förra veckan sköts presentationen av dokumentet upp, efter att Sofia Olsson Olsén stoppade publiceringen av materialet i Aftonbladets kanaler.

Sedan dess har förhandlingar pågått mellan dokumentets fem redaktörer och Sofia Olsson Olsén, och tidigare i dag uppgav redaktörerna att en publicering skulle komma att ske "så snart som möjligt".

ANNONS

Materialet i Dokumentet 2.0 ska nu bearbetas ytterligare.

”Jag och arbetsgruppen för Dokumentet 2.0 har gemensamt kommit fram till att de många berättelserna ska tjäna som underlag till ett journalistiskt dokument med citat ur berättelserna, men där fokus kommer att ligga på strukturer”, skriver Sofia Olsson Olsén.

TT

ANNONS