Nu kan 10-åriga Adam bada i pennor

ANNONS
|

Som vi tidigare skrivit om firade autistiske Adam Karlsson i Motala sin 10-årsdag med att öppna kuvert med det han önskar sig mest - pennor. Nu har Adams mammas efterlysning fått ännu mer spridning och dagen efter sin födelsedag var familjens brevlåda fullkomligt överfull av pennor.

- Just nu, här och nu har vi fått 4500 pennor, säger Adams extrapappa Björn.

LÄS MER: Autistiske Adam får pennor från hela Sverige.

När artiklar och inlägg i sociala medier tar fart så går det fort.Björn Sundberg berättar att hela familjen är häpen över det gensvar deras efterlysning på Blocket fått och flera tidningar nu skrivit om Adam och hans jakt på pennor. I huset hemma i Motala går halva dagarna åt att öppna paket och packa upp pennor.

ANNONS

- Vi är stumma av förundran över hur otroligt fina människor det finns runt om i Sverige och hjälper den här lilla pojken som nu strålar av lycka, säger Björn Sundberg.

Han berättar att det kommer både grattishälsningar och julönskningar och att folk skriver gulliga meddelanden till Adam, som firade sin 10-årsdag den 28 december.

- Även om vi inte hinner tacka alla personligen så läser vi upp alla hälsningar för Adam.

Karl Bertil Jonssons julafton

I vad som för tankarna till Sagan om Karl Bertil Jonssons julafton har Adam nu fått pennor av både direktörer och anställda på företag runt om i landet. Så många att han knappt hinner sortera dem.

- När han hade öppnat lite mer än hälften av kuverten idag så frågade han om inte vi kunde hjälpa till lite, så att han kunde se pennorna och börja sortera dem, säger Björn Sundberg.

De nästan 5 000 pennorna ligger nu på en hög hemma i köket och familjen har börjat överväga om det verkligen var en bra idé att säga att de kunde ta emot hur många pennor som helst.

- I någon Facebook-grupp har de sagt att det vore roligt om Adam kan bli Sveriges största pennsamlare och att de vill hjälpa honom att bli det, men om vi skulle passera 10 000 pennor så får vi fundera på vad vi ska göra.

ANNONS

Oerhört tacksamma

Familjen har svårt att hitta ord när de ska tacka de som redan skickat pennor.

- Ett tack räcker egentligen inte. Jag tror inte att folk förstår hur enormt tacksamma vi är. En liten penna betyder mycket för Adam, då kan ni förstå hur enormt det är att få 4 500.

Adam Karlsson har också hittat en penna som snabbt blev en favorit.

- En liten svart penna som är gjort för en touchpad. Den är lagom stor för en 10-åring, som inte kunde fått en bättre födelsedag. Det känns som jag sagt tidigare som miljonlotteriet där han har vunnit högsta vinsten.

Många läsare har också hört av sig till Göteborgs-Posten för att skicka pennor vidare till Adam Karlsson. Självklart skickar vi på tidningen också en GP-penna till Adams samling.

ANNONS